„Te-astept să vii”  - sau „Fotoliul din odaie”, cum este cunoscut cântecul după primele cuvinte din text - a fost unul dintre cele mai mari șlagăre de acum câteva decenii și încă mai naște felurite nostalgii pentru marele public. În America, doar un singur astfel de mare succes ar fi fost de ajuns ca interpreta lui să trăiască liniștită toată viața. În realitate, însă, Mirabela Dauer, deși a cunoscut gloria, nu a avut parte de o existență tihnită. În plus, nefericirea pe plan personal și-a spus și ea cuvântul prin prisma a două divorțuri și a despărțirii premature de unicul ei copil, cu care nu mai vorbește de mai bine de treizeci de ani...

În anul 1963, Mirabela Dauer (născută pe 9 iulie 1947, la București) a debutat alături de formația rock Roșu și Negru (cu care interpreta, în special, melodii din repertoriul Ritei Pavone, cântăreață italiană de muzică pop-rock a anilor '60). Din 1967, Mirabela a urmat cursurile Școlii Populare de Artă la clasa profesoarei Florica Orăscu, corepetitori fiind Marius Țeicu și Marius Popp. În 1970 a avut loc debutul Mirabelei Dauer la Televiziune, în emisiunea „Tele-Top”, unde a interpretat melodia „De când te-am întâlnit”, compusă de Marius Țeicu. Mirabela a devenit, în scurt timp, o prezență constantă a emisiunilor de televiziune. De-a lungul carierei sale artistice Mirabela Dauer a interpretat melodii compuse de: Marcel Dragomir, Marius Țeicu, Vasile Vasilache, Marian Nistor, Ionel Tudorache, Anton Șuteu, Temistocle Popa, Ion Cristinoiu, George Grigoriu, Vasile Șirli, Mircea Drăgan etc.

Artista vorbește rar despre relația pe care o are cu fiul ei. Dan Alexandru Popovici, acum în vârstă de 46 de ani, a rămas în grija tatălui său după divorț, Mirabela Dauer plătindu-i pensie alimentară până la majorat. Artista a avut două căsnicii. Avea doar 18 ani când s-a căsătorit cu primul soţ, Willy Dauer. La vremea aceea, tânăra era interesată mai degrabă să-şi construiască o carieră decât o familie. Aşa se face că a prins un contract de patru ani în Iugoslavia, iar, când s-a întors în România, a decis de comun acord cu soţul ei să divorţeze. A fost un divorţ atipic şi au rămas în relaţii bune: „Unde a fost nunta, a fost și divorțul. Era Biserica Sfânta Vineri și, vis-a-vis, era Tribunalul Sectorului 4. Și, lângă biserică, era Restaurantul Unirea. Acolo a fost cununia, acolo am și divorțat! Băieții au băut bere, eu am băut suc, am mâncat. Prieteni ne-am despărțit. Eu voiam să cânt, nu mai voiam să plec la serviciu. Am plecat în Iugoslavia, am plecat patru ani, și când am venit, am divorțat”, a povestit artista în podcasul lui Adrian Artene.

 Nici a doua oară nu a fost cu noroc. Ba, chiar a fost de-a dreptul un coșmar! Căsnicia cu regizorul Traian Popovici a fost un coşmar, după spusele artistei. Acesta era un bărbat violent, care avea viciul alcoolului. Iar cireaşa de pe tort, care a determinat-o pe Mirabela să ceară divorţul, a fost un episod petrecut pe Litoral, când artista povestește că a fost efectiv traumatizată de Popovici cu fierul de călcat, agresiune în urma căreia a avut nevoie de zece zile de spitalizare.

În anul 1980, după opt ani de mariaj, cei doi au divorțat, iar băiatul lor a rămas în grija tatălui. Popovici a mers după soția sa, aflată în turneu, la mare și, aflat în stare de ebrietate, a intrat în camera de hotel și a avut un comportament violent. În cartea biografică „Pe drumul vieții”, solista a povestit și despre șocurile fizice la care a fost supusă, în timpul căsniciei. „Picătura care a umplut paharul a fost o întâmplare petrecută la mare, în 1980. Eram cu el şi copilul. Eu cântam pe litoral, aveam spectacol în fiecare seară, trebuia să câștig mulţi bani, pentru că aşa voia soţul meu. Într-o seară, după concert, m-am întors la hotel. Nu era în cameră. A apărut în scurt timp,abia se mai ţinea pe picioare. A intrat în cameră, dar nu pe uşă, ci prin balcon. Şi, brusc, a început teroarea. M-a mutilat pur și simplu...”

După zece zile de spitalizare, artista s-a externat şi a cerut divorțul. Dar divorţul nu avea să aducă sfârşitul suferinţelor ei, ci, într-un fel, abia începutul. În urma divorţului, artista a pierdut custodia copilului său. Mirabela susţine că soţul ei i-a înscenat un adulter şi că avocatul care ar fi trebuit să-i apere drepturile „a vândut procesul avocatului lui Popovici. La proces, fostul meu soţ a zis că m-a prins cu alt bărbat în pat. Mi-a luat copilul, apoi mi-a luat tot”.

„Tatăl meu a paralizat din cauza asta. El îl adora pe Nanu. Când mi-au luat copilul şi a văzut ce tristă eram, atâta tristeţe a adunat în el… S-a întors cu faţa la perete şi ... s-a dus”, a povestit, la un moment dat artista. Crescut de tată, Dan Alexandru a fost modelat de acesta. Tatăl său l-a întors împotriva mamei sale, iar furia acestuia vizavi de mama sa durează de mai bine de patru decenii. Într-un interviu mai vechi, Dan Alexandru Popovici spunea că nu o consideră pe Mirabela mama lui, ci o simplă artistă. „Eu nu o consider pe Mirabela mama mea, ci o solistă de muzică uşoară care îmi este datoare cu nişte bani”, declara fiul ei.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro