Actrița Anca Pandrea, ultima mare iubire și partenera de viață timp de 26 de ani a marelui Iurie Darie, s-a născut pe 16 februarie 1946 și a fost colegă cu „Iura” la Teatrul de Comedia, unde activa și soția de atunci a actorului, Consuela Darie (Roșu), cei doi fiind părinții viitorului regizor Alexandru „Ducu” Darie. Deși au stat împreună mai bine de un sfert de secol, Iurie Darie și Anca Pandrea nu au fost însă niciodată căsătoriți, ci doar logodiți... Dar actrița a fost, totuși, măritată - la vârsta de 18 ani! - cu un artist celebru!

...L-a invitat la ea la o cafea, dar pentru ca nu avea cheia de la casa, l-a bagat in dormitorul ei pe fereastra. De atunci, nu s-au mai despartit. Asa a inceput povestea de dragoste dintre Anca Pandrea si Iurie Darie, o iubire care nu s-a stins. Nimic nu a putut sta in calea iubirii lor. Anca Pandrea si Iurie Darie au fost impreuna 26 de ani. Se stiau de cand Anca Pandrea avea 27 de ani, dar atunci nu s-a legat nimic intre ei. Desi actrita recunoaste ca Iurie Darie avea un farmec aparte, fiecare dintre ei era implicat in alta relatie, asa ca nu a existat nicio scanteie. „Era o superbitate, avea un zambet, un farmec, dar nu era pentru mine”, ne-a spus actrita. La maturitate, viata avea sa le rezerve, insa, o iubire ca-n filme. „Ne-am cunoscut la teatru, eram colegi, dar am inceput sa ne iubim dupa ce a murit sotia lui, Consuela Darie, care era si ea colega cu noi. L-am descoperit pe Iura la 40 de ani. El a facut primul pas, intrand pe fereastra, ca nu aveam cheie. A crezut ca glumesc, dar nu am glumit. Poate daca intra pe usa, bea o cafea, statea linistit si pleca. Asa, de pe fereastra a sarit direct în pat si am ramas impreuna 26 de ani”, a povestit Anca Pandrea pentru presă.

Iurie Darie era barbatul care o rasfata zi de zi cu gesturi frumoase. Din prea multa dragoste, s-a ferit sa-i starneasca vreodata gelozia, deși era încă admirată și curtată de mulți bărbați. „Noi ne daruiam jucarii, ne faceam cate o surpriza in fiecare zi. Nu i-am dat motive de gelozie, il iubeam prea mult, nici acum nu mai am ochi pentru nimeni decat pentru el”, ne-a mai marturisit Anca Pandrea, al carei mare regret este acela ca nu a avut un copil cu barbatul iubit. Pentru ca isi doreau enorm un mostenitor, actrita a facut si tratamente, dar care nu au dat roade. Si, totusi, incearca sa vada partea plina a paharului.„Probabil ca dragostea mea pentru Iurisca s-ar fi impartit intre copil si el. Asa, a ramas doar pentru Iura. Vorbesc cu el prin candelă. Cand e suparat, flacara nu danseaza si atunci stiu unde am gresit”, a mai povestit vaduva lui Iurie Darie, care poarta tot timpul pe maini cateva inele care-i amintesc de el. “„Unul dintre ele il purta Iurisca, pe altul l-am cumparat cu el de la Busteni, iar asta care simbolizeaza dragostea, o inima tinuta in palma de doua maini, tot impreuna cu Iura l-am luat”, a mai spus Anca Pandrea pentru Cancan în 2014.

Deși nu s-au căsătorit niciodată civil, cei doi actori s-au cununat religios după ce Iurie Darie a cerut-o în căsătorie pe partenera sa la emisiunea Din Dragoste. Înaintea lui Iurie Darie, actrița a fost căsătorită - la vârsta de 18 ani -cu actorul, mimul și dansatorul Thury Ștefan, care s-a stins din viață marți, 4 aprilie 2023. Artistul, cunoscut din producțiiile 'Veronica' și 'Nea Mărin miliardar', a avut trei căsnicii. În ultimii ani, fostul prim-balerin de la Teatrul „Tănase” se mutase în Câmpulung Muscel, unde realiza obiecte de artă, excelând în metaloplastie.

În ultimii ani, fostul soț al actriței s-a retras din lumina reflectoarelor și a ales viața la Câmpulung, județul Argeș, unde a început să practice metaloplastia. A început să realizeze tot felul de icoane și lucrări din metal. Printre ele s-a numărat și portretul lui Tudor Mușatescu. Cu timpul a realizat și o icoană pentru fosta lui soție, Anca Pandrea. Actrița este extrem de încântată de icoana cu Maica Domnului și Iisus Hristos de la Thury și o ține la loc de cinste. „Thury mi-a dăruit o icoană cu Maica Domnului și pruncul, realizată chiar de el. Noi am păstrat relații bune și după ce ne-am despărțit. Am rămas amici. Nu l-am văzut de ani de zile. El se mutase la Câmpulung. Îmi pare rău că s-a dus. Dumnezeu să îl ierte!', a declarat actrița Anca Pandrea, pentru Viva.ro. Icoana este realizată din metal și montată pe o bucată de lemn.

„Am fost căsătorit de trei ori. Prima mea nevastă a fost Anca Pandrea cu care am fost căsătorit 2 ani şi jumătate. După ce ne-am despărţit, am dus o viaţă de boem şi timp de 18 ani, am fost liber. Atunci m-am căsătorit cu o colegă, o balerină cu care am colindat în toată lumea. Mi-a făcut doi copii şi aşa m-a păcălit s-o iau de nevastă. Îmi amintesc că în timp ce ne aflam în Italia, m-a lăsat numai cu paşaportul. Mi-a golit contul din bancă, mi-a luat maşina, toate bijuteriile şi a fugit, de fapt a rămas în Italia. Totul a fost premeditat pentru că aranjase cu maică-sa să aibă grijă de copii, care erau micuţi. M-am întors în ţară şi a trebuit să mă apuc serios de muncă pentru că nu mai aveam nimic. M-am întors la Timişoara, unde m-am angajat la barul de noapte al unui prieten. Aici câştigam cam 6000 de lei‘, povestea Thury Ștefan, acum câțiva ani.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro