,,Leonardo și bunele maniere”, noua carte pentru copii a scriitoarei Roxana Andreea Rusu, se lansează la Editura Integral și în curând va fi disponibilă în majoritatea librăriilor din țară, clasice sau online.

Apariția cărții ,,Leonardo și bunele maniere” este dublată, în premieră, de lansarea cântecului pentru copii ,,Leonardo zice-așa!”, interpretat de corul Meloritm de la Palatul Național al Copiilor, coordonat de doamna Prof. Elena Maria Nicolai, care este și realizatoarea clipului. Versurile și linia melodică îi aparțin scriitoarei Roxana Andreea Rusu, care spune că ideea lansării ,,cu cântec” a fost o mare provocare.

Proiectul este susținut de La Fantana, un partener de încredere pentru toate familiile preocupate de un stil de viață sănătos și echilibrat, unde calitatea și prospețimea apei de băut este esențială.

Cartea ,,Leonardo și bunele maniere” conține opt povești educative cu micul leopard și prietenii săi, multe recomandări formulate pe înțelesul copiilor și propuneri de activități pentru exersarea bunelor maniere. Deprinderea bunelor maniere în primii ani de viață poate influența puternic modul în care copilul se va raporta la el însuși, la ceilalți și la mediul înconjurător. Pentru un copil care crește în acest spirit ele vor însemna normalitatea. Atunci când respectul, politețea și comportamentul civilizat nu sunt dobândite din sânul familiei, lipsa lor se va reflecta în comportamentul copilului la școală și în societate.

,,Leonardo și bunele maniere” este un smartbook, o ,,carte inteligentă” care face legătura instant între volumul tipărit și mediul online, pentru acces rapid la materiale audio-video, folosind un telefon mobil și o aplicație gratuită cu ajutorul căreia cititorii pot scana QR-urile din carte. Un concept editorial marca Integral™.

Roxana Andreea Rusu, scriitoare și psihopedagog: ,, Deprinderea bunelor maniere înseamnă, în esență, a avea un comportament frumos, politicos, respectuos și manifestat cu bun-simț față de oameni, animale și natură. Educația începe de acasă, iar părintele este primul profesor al copilului, cel care îl ajută în primii ani de viață să-și formeze un set de repere, valori și principii, adică baza unui comportament civilizat. Cartea este un instrument util în deprinderea bunelor maniere pentru toate familiile care înțeleg beneficiile lecturii în dezvoltarea copilului. Și nu uitați: fiți așa cum doriți să fie copiii voștri și lăsați-i să vă observe. Părinții sunt pentru copii primele și cele mai importante modele.”

Elena Maria Nicolai, Prof.coordonator corul Meloritm: ,,Bunele maniere sunt un subiect important, căruia ar trebui să-i acordăm fiecare dintre noi mai multă atenție. Cei șapte ani de acasă se oglindesc în ceea ce suntem, adică în modul în care ne comportăm, reacționăm, discutăm sau ne gestionăm emoțiile.”

,,Leonardo și bunele maniere” este a treia serie de povești educative cu leopardul Leonardo, scrise de Roxana Andreea Rusu și ilustrate de Octav Ungureanu, după ,,Aventurile lui Leonardo” – cartea cu povești și activități pentru dezvoltarea abilităților soft și ,,Leonardo și furtuna emoțiilor” – cartea cu povești și activități pentru dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor.

Leonardo si bunele maniere coperta 1 1

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro