Departe de a fi pură ,,întîmplare", prima lansare a cărții mele: ,,Florin Bălănescu - Vocația dialogului radiofonic", apărută acum trei luni (iunie 2023), la Editura INTEGRAL, a avut loc, joi, 21 septembrie 2023, la Biblioteca ,,Onisifor Ghibu", din Chișinău, cînd am onorat invitația doamnei Maria Mocanu, Artistă a Poporului din Republica Moldova și redactor muzical la Radio România Actualități, filiala Chișinău.

Emoția lansării a fost dublată de prima întîlnire, față în față, a autoarei cu ,,victima" ei, așa cum a denumit domnul Costel Postolache, directorul Editurii INTEGRAL, ,,personajele" cărților mele despre Dan Chebac și Florin Bălănescu. 

Evenimentul, moderat de doamna Maria Mocanu, a prilejuit și întîlnirea dintre omul de radio Florin Bălănescu și oameni de cultură și muzică folk din Chișinău.

Vitalie Răileanu, directorul Bibliotecii ,,Onisifor Ghibu", Emilia Ghețu, redactor la Radio Moldova, Ala Bujor, editor, Zinaida Izbaș, redactor la Radio Moldova, au rostit alocuțiuni, intercalate de cîntecele folk, oferite cu generozitate de artiștii Ion Rață, Victor Buruiană, Valeriu Mocanu, Virginia Moraru, Maria Mocanu și duetul Maria Stoianov și Daniela Pleșca (elevă în clasa a XII-a), care au impresionat asistența cu cîntecele lor.

După lansarea de la bibliotecă, am fost invitată, împreună cu protagonistul cărții, la emisiunea ,,Matinal de weekend", de la Radio Moldova (redactor Alina Chiriac Ivașcu) și la emisiunea ,,Dor de izvor", moderată de Maria Mocanu, la Radio Chișinău. Emoțiile unice pe care le-am trăit, în aceste zile, cu prilejul lansării cărții mele: ,,Florin Bălănescu - Vocația dialogului radiofonic", întîlnirile cu oamenii de ,,acasă", din Chișinău, mă vor însoți multă vreme de acum înainte...

Primirea caldă, sinceră, chipurile luminoase, seninătatea, curățenia sufletească, ale celor care au onorat invitația la lansarea cărții mele și-au pus pecetea pe inima mea.

M-am simțit ,,primită", înconjurată de frați și surori, în marea familie limbii române, pe care o iubim și o prețuim cu toți. Nu mă joc cu vorbele, cînd afirm, din preaplinul sufletului meu, că îmi doresc să revin ,,acasă", în Basarabia, de cîte ori va fi posibil.

Îi mulțumesc deosebit doamnei Maria Mocanu, care m-a invitat, în prag de toamnă, la această manifestare de cultură, muzică și caldă prietenie! Mulțumiri gazdelor noastre și celor prezenți la eveniment! Vă ,,cuprind" pe toți, cu toată ființa mea! La bună revedere, dragii mei, dragi!

Ioana Doreanu
24 septembrie 2023

 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro