Cu câteva decenii în urmă, Cornelia Pavlovici (Oseciuc) era foarte admirată nu doar pentru rolurile ei din filme ci și pentru frumusețea ei cu totul specială. Dar, deși o lumea o știe de blondă, la debutul în film („Zidul”) ea era brunetă! Indiferent de culoarea părului, ea a atras mereu atenția bărbaților seducători din mediul artistic: a fost căsătorită cu actorul Gabriel Oseciuc (între 1978-1984) și, după plecarea din țară a primului soț, cu Victor Socaciu, timp de 12 ani. Dar a rămas întotdeauna o femeie discretă, care nu a vrut să epateze cu relațiile ei.

Născută pe 29 iulie 1955, la Dorohoi, a absolvit în 1980 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, Facultatea de Teatru, secția de  Actorie, la București. A interpretat numeroase roluri în Teatrul Ion Creangă, București, din 1983 până în prezent: Mariana Pleșoianu în „Nota zero la purtare”; Dulcineea, Wilma, Miss Lillit, Olive Oyl, Ilinca în „De la Stan și Bran la Muppets”; Mătușa Em, Vrăjitoarea în „Vrăjitorul din Oz”; Sylvette în „Romanțioșii” și altele.

Are și o bogată filmografie, dintre peliculele în care a apărut putând fi citate: Zidul (1975) - Maria, iubita lui Victor Uțu, Trei zile și trei nopți (1976), Aurel Vlaicu (1978), Clipa (1979), Vacanță tragică (1979), Opus 11 (TV) (1984), Coroana de foc (1990) - regina, Amen (2002) - Mama lui Berthe, Milionari de weekend (2004) - Oblomov, Van Wilder 2: Aventurile lui Taj (2006) - Mama lui Charlotte, Celălalt (2007).

Primul ei soț a fost un actor celebru cândva. În 1976, un tânăr actor se remarca în filmul regizorului Andrei Blaier „Prin cenușa imperiului”, realizat după un roman al lui Zaharia Stancu. În acest lung-metraj, cu acțiunea în anul 1917, când Imperiul Austro-Ungar începea să se destrame, el îi dădea replica lui Gheorghe Dinică, din distribuție mai făcând parte și alți mari actori, precum Cornel Coman, Ștefan Sileanu, Irina Petrescu, Ernest Maftei sau Constantin Rauțchi. Totul este privit din perspectiva a două personaje ce se deplasează aproape fantomatic „prin cenușa imperiului” austro-ungar, surprins în agonia de dinaintea dispariției sale: Darie (Gabriel Oseciuc), un tânăr încă nealterat de mizeriile din jur, și Diplomatul (Gheorghe Dinică), un cinic cu pretenții de noblețe. La fel ca al său Darie din „Prin cenuşa imperiului”, Gabriel Oseciuc a pornit să vadă lumea. Şi dus a fost. Plecarea „afară" va fi declanşat „fisurarea oglinzii" în două, aşa cum - cu o nesfârşită nostalgie spunea cândva el însuși în Tribuna noastră, gazeta românilor din Montreal, Canada.

„Zidul” este un film românesc din 1975 regizat de Constantin Vaeni. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Gheorghe Dinică și Gabriel Oseciuc, iar Cornelia Pavlovici juca în film rolul iubitei personajului jucat de Oseciuc.
Al doilea soț a fost, poate, și mai celebru, dar mariajul cu Victor Socaciu s-a sfârșit și acesta la un moment dat. „Un divorţ nu e un capăt de lume. Înseamnă doar că vraja iubirii a trecut. Nu pot să spun dacă Marina Almăşan a avut vreun rol în depărţirea noastră. Nu am discutat amănuntul acesta neimportant. A fost doar dezvrăjirea de iubire. Nu poţi să dai vina pe nimeni pentru asta”, a mărturisit Cornelia Pavlovici, fosta soţie a lui Victor Socaciu. Ea spunea, însă, că în ciuda despărţitii, a rămas prietenă cu fostul ei soţ: „Am fost împreună timp de 12 ani şi am rămas în relaţii de prietenie”.

Mai mult, în anul 2012, îii lua apărarea în public fostului soț. Afaceristul George Cornu făcea atunci o serie de declaratii din care reiesea ca Victor Socaciu era violent si dominator in relatia cu Marina Almasan. Aceste acuzatii nu au fost digerate usor de Cornelia Pavlovici, fosta sotie a lui Socaciu, care sustine ca il cunoaste cu totul si cu totul altfel pe faimosul cantautor. Atitudinea ei solidara ar putea parea surprinzatoare... Cornelia si Victor au ramas amici, chiar daca el o părăsise, culmea, tocmai pentru Marina Almasan.

Cornelia Pavlovici, actrita Teatrului „Ion Creanga”, nu le purta pica nici lui Victor Socaciu si nici Marinei Almasan, femeia care, in urma cu 16 ani, o despartise de artist. Vestea ca Socaciu divorteaza de Almasan dupa ce a aflat ca aceasta are o relatie paralela cu milionarul George Cornu a luat-o prin surprindere si a mahnit-o, gandindu-se ca la mijloc este si un copil. Socul cel mai mare a venit insa in momentul in care iubitul de atunci al vedetei TVR a declarat ca aceasta a dus o viata de calvar alaturi de Socaciu, care ar fi transformat-o in servitoarea lui. „Eu il cunosc altfel si ma surprinde ceea ce aud. Noi am avut o relatie frumoasa, o viata frumoasa. Victor era implicat total, era tandru. Nu a fost niciodata violent cu mine. Cand s-a terminat cum s-a terminat, nu am judecat. Eu m-am retras. Despartirea a fost atat de eleganta incat am pastrat o relatie de amicitie cu el. Vorbim la telefon de zilele noastre de nastere, l-am sunat cand a fost bolnav, ne-am si vazut. Cu ea, insa, nu a am avut absolut nimic de impartit, asa cum s-a spus”, a declarat, in exclusivitate pentru Cancan, Cornelia Pavlovici, rememorand relatia cu Victor Socaciu si momentul despartirii de acesta.

Rubricile mondene ale ziarelor au consemnat că Victor Socaciu a fost căsătorit de patru ori cu: Doina Boeriu, Cornelia Pavlovici, Marina Almășan și Brândușa Simion. Penultima dintre soții, Marina Almășan, propunea o versiune idilică a poveștii lor de iubire: „L-am cunoscut cu mult timp înainte de a bănui că viaţa ne va rezerva acelaşi viitor! El era o mare vedetă naţională (la începutul anilor '80), iar eu - o studentă pârlită (...), care funcţiona ca reporter frenetic la Radiovacanţa - Costineşti. A fost o întâlnire-fulger, care a lăsat în sufletul meu uluire şi emoţie, iar în al lui Victor amintirea unei puştoaice uşor dolofane, cu un zâmbet larg pe faţă şi... cam atât! Au trecut zece ani până când producţia mea de succes „Ceaiul de la ora 5" mi l-a adus pe Victor Socaciu în distribuţie". Un cântec semnat de Victor Socaciu: „Mi-e dor să mai merg la un ceai...”.

Ce scria presa în decembrie 2021: „Marina Almășan a fost căsătorită preț de 16 ani cu Victor Socaciu. Cel din urmă a mai fost căsătorit de trei ori înainte să se îndrăgostească de Brândușa Simion, partenera care i-a fost alături în ultimii ani din viață. Vedeta /Marina Almășan/ susține că cele două fiice din căsătoriile anterioare și Victor, băiatul său, nu au fost anunțați că tatăl lor se află în stare gravă în spital. Aceasta declară că detaliul în cauză a fost ascuns față de moștenitorii bărbatului care ar fi putut astfel să-și ia adio de la el înainte de tragedie”.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro