Artistul muzical  Jean Păunescu (născut pe 6 ianuarie 1939, la București) a rămas în memoria publicului cu melodia lui Henri Mălineanu „O fată mai găsești, dar un prieten, nu“ (pe care a interpretat-o și Constantin Drăghici). La începutul anilor ’60, începea imprimările la Radiodifuziunea Română, iar în 1963 este angajat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. Era anul în care au debutat pe aceeași scenă, marea actriță Stela Popescu și celebra interpretă Doina Badea.

Jean Păunescu debutează pe scena sălii Savoy în spectacolul ”Vox… Boema” de Alecu Popovici, în regia lui Bițu Fălticineanu. Au urmat alte spectacole de Revistă şi spectacole muzicale de mare succes din distribuția cărora a făcut parte:  ”De la Cărăbuș la Savoy” de Aurel Storin și Nicolae Dinescu, ”Vino să ne vezi deseară” de Petre Bărbulescu, ”Femei… Femei… Femei…” de Mihai Maximilian, ”Revista în luna de miere”, ”Trăsnitul meu drag” de Sașa Georgescu și Puiu Călinescu, ”E nemaipomenit!, ”Eu vă fac să râdeți”, ”O seară la Boema” și ”Bărbatul fatal” de același Puiu Călinescu sau în music-hall-ul ”Fotbal la… Boema!” de George Mihalache.

A efectuat studii de canto cu Elena Horos (membră a redacției muzicale radio, șef de secție apoi secretar general de redacție dar și profesor la Academia Națională de Muzică din București). „Vocea perfect școlită, timbrul aparte, ambitusul apreciabil, muzicalitatea au atras atenția compozitorilor de muzică ușoară”, nota Daniela Caraman Fotea. Unul dintre ei, Laurențiu Profeta, i-a oferit melodia „Noapte fermecată” ce avea să devină emblematică pentru cariera solistului. O altă melodie faimoasă este tangoul „Studentina”, compusă, în 1931, de Claude Romano (pseudonimul compozitorului, muzicologului și șefului de orchestră George Sbârcea, cel care, între altele, a compus și „Ionel, Ionelule”).

A întreprins lungi turnee în țară alături de trupa Teatrului “Tănase”, dar și peste hotare, în URSS, Cehoslovacia, Cuba, Bulgaria, Ungaria, Spania, Germania, Franţa și Israel. În anul 1969, obține premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de la Sopot (Polonia) cu piesa „O fată mai găsești, dar un prieten, nu“ și a fost de două ori laureat al Festivalului „Orfeul de Aur” din Bulgaria, unde a fost distins cu Orfeul de Argint.

A fost căsătorit cu Aneta (Netty) Păunescu, fostă balerină a Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” și coregraf valoros, având împreună doi băieți (Paul și Virgil). Iar cei doi fii al solistului, gemeni, îi moștenesc talentul muzical, vocea și ușurința scenică. Îi cântă uneori și melodiile („Stejarul” de Nicolae Kirculescu; „Teii, plopii și castanii” de Paul Urmuzescu; „Mărioara” de Adalbert Winkler; „În drumul tău” de Dan Stoian, ș.a.)

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro