La începutul anilor 80, Trio Expres era una dintre cele mai populare trupe din România, în componența Carmen Mureșan, Angela Stoenescu și Angela Olaru. Apoi, Angela Stoenescu părăsește trupa și apare Natalia Guberna. În timp, în formație, alături de Carmen Mureșan, evoluează multe alte soliste - Zoe Câmpeanu (considerată și ea membru fondator), Aida Pentzer Pânzaru, Elena Perianu,Angela Mateucă, Daniela Nacu, Gina Cotae și, chiar, Stela Enache. Dar plecarea lui Carmen Mureșan în America, unde va deveni clarvăzătoarea Carmen Harra, duce la destrămarea grupului. În ultimii ani, însă, Angela Stoenescu o acuză pe Carmen Mureșan că și-ar fi însușit nemeritat brand-ul și realizările formației...

Așadar, după mai bine de 40 de ani, disputa dintre cele două foste colege s-a acutizat incredibil, devenind un conflict mediatic greu de închis. O nepoată a lui Octavian Goga, Carmen Harra (nume real Doina Carmen Mureșan, născută pe 25 martie 1955, la Bistrița) este o cântăreață de muzică ușoară, pop-dance, latino dar și scriitoare stabilită în Statele Unite ale Americii din anul 1983. A început să cânte de la 9 ani, dar și-a început cariera la 16 ani sub numele Carmen Mureșan. Absolventă de Filologie, „a prins” o repartiție la serviciul export-import al fabricii Confex. Între anii 1979 și 1987 a făcut parte din grupul muzical Trio Expres.În SUA si-a aprofundat studiile si a obtinut un doctorat in "Hypnosis and Alternative Healing" si in "Clinical Psychology". In calitate de psiholog, Carmen Harra a intalnit si consiliat multe personalitati din lumea politica, dar si a vedetelor de la Hollywood, printre care: Hillary Clinton, Bill Clinton, Barbara Walters, Jennifer Lopez, Whoopi Goldberg, Ben Affleck, Liza Minnelli si altii. În anul 2003, a debutat în SUA ca scriitoare sub numele Carmen Harra, cu lucrarea „Karma de fiecare zi”. Cartea a devenit bestseller, a fost tradusă în peste 20 de limbi, iar traducătorul primei ediții în limba română, în anul 2008, este actorul și muzicianul Ioan Gyuri Pascu. „Am ales numele de Harra, deoarece am considerat ca are legatura cu noua mea cariera pe care am ales-o in SUA, si anume, de a scrie carti si de a lucra in domeniul psihologiei si al spiritualitatii, unde incerc sa ajut oamenii sa-si vindece ranile sufletesti, pe care toti le experimentam la un moment dat in viata. Cuvantul "hara" in greceste inseamna bucurie, energie pozitiva, echilibrul vietii. De asemenea, in hinduism, inseamna o forma de terapie si intelepciune”, spunea fosta cântăreață într-un interviu din 2012 pentru Formula As.

Angela Stoenescu, blonda cu ochii verzi din componența inițială a trupei, s-a născut în 1948, era economist, licențiată în cpmerț exterior, și, în perioada 1974-1976, a jucat în câteva filme de succes, între care „Filip cel Bun”  (regia Dan Pița, cu Mircea Diaconu în rolul principal) și, mai ales, „Mere roșii” (regia Alexandru Tatos), în care interpretează rolul asistentei medicale Suzi. Angela Stoenescu a vrut, în 2020, să clarifice faptul că nu Carmen era vocea principală în trupă, deși ea și-a arogat acest merit, „pe nedrept”. Fosta colegă a lui Carmen Harra a mai spus că aceasta nici măcar nu știa să danseze. „Ideea este foarte clară, eu am ţinut cârca grupului. Cântam în cor de copil, toate vocile erau puse de mine şi Angela Olaru le punea rapid pe note. Carmen venea şi punea doar vocea principală. Chiar şi coregrafiile erau gândite de mine, nu toate, dar majoritatea, ca să putem cânta şi dansa. Pentru prima filmare la tv, în 1979, cea care ne-a făcut vedete, am muncit o lună zi de zi cu Doina Andronache, prima soţie a lui Cornel Patrichi. Zoe dansa bine, eu la fel, Carmen, deloc. A fost băgată la mijloc. De altfel voce bună, dar stridentă pentru gustul meu ca solist individual, dar împreună cu vocea mea şi a Angelei Olaru a dat bine”, a mai spus Angela Stoenescu.

Angela Stoenescu a declarat pentru Click! că membrele fondatoare ale trupei sunt Zoe Câmpeanu, Carmen Mureșan și Angela Stoenescu. „Grupul a avut activitate din 1979 până în 1981. A avut trei membre fondatoare şi a fost înfiinţat la ideea lui Titus Munteanu, pentru a o ajuta pe Carmen Mureşan cu «2 fete frumoase, o blondă şi-o roşcată, soliste cu voci bune», afirmând că ea, Carmen, «Nu are stofă de vedetă, dar are o voce modernă, cu atac!». Am citat din afirmaţiile celebrului realizator! Membre fondatoare ale trupei sunt Zoe Câmpeanu, solistă consacrată, cu frecvente emisiuni la TVR şi înregistrări la Radio, Carmen Mureşan, o nimeni cu o minusculă activitate solistică de amator la Cluj, în timpul studenţiei, cu o singură prestaţie în această calitate la emisiunea «Antena vă aparţine», şi pe care Titus Munteanu a vrut să o ajute să cânte în Bucureşti.”

De peste Ocean, din America, Carmen Harra s-a arătat uimită de declarațiile fostei sale colege. „Atitudinea Angelei Stoenescu m-a surprins. Cum să arunci cu gunoi într-un fost coleg alături de care ai câștigat o pâine? Și cum să ții ura peste 40 de ani? E trist. Mă așteptam ca în 40 de ani Angela Stoenescu să evolueze și să devină mai înțeleaptă, să ierte și să devină mai bună. Un lider nu părăsea după nici un an formația Trio Expres care și-a continuat existența cu și mai mare succes încă șase ani. Cine cântă și dansează mai bine s-a văzut în toți acești ani. La fel și cine a avut o carieră de succes și cine a ratat-o. Pe dușmani trebuie să îi iubești, să te rogi pentru ei și să îi ajuți. Mă ofer să o sprijin pe Angela Stoenescu psihologic și material cu orice care ar putea să îi mângâie dușmănia pe care a ținut-o de peste 40 de ani. Încă are timp să își rezolve karmele”, a declarat aceasta.

Zoe Câmpeanu (născută în 1953) a emigrat și ea în America, la Los Angeles, unde a avut parte de o soartă tragică, ea căzând victimă propriului soț. Lorel Ungureanu, la sfârșitul lunii ianuarie 1994. Nepoata ei, Daiana Câmpeanu, a jucat în primele două filme din seria „Singur acasă” și a făcut o interesantă carieră de cântăreață de blues în California, sub numele Diana Rein.

După 1989, Natalia Guberna (născută pe 28 ianuarie 1958, la București) avea să dispară, încet-încet, din peisajul muzical, ca de altfel majoritatea interpreţilor din generaţia ei. Artista nu a mărturisit că nu are cu ce se lăuda nici pe plan personal: „Nu am copii, nu am fost căsătorită, am doar nepoţi plecaţi în străinatate. Pur şi simplu s-a întâmplat să nu am copii, nefiind căsătorită, mi se pare normal. Am considerat că familia e sfântă şi înseamnă tată, mamă şi copil. N-a fost să fie şi destinul m-a adus într-un teatru pentru copii. N-am avut relaţii cu actori şi nici cu cântăreţi. Mi-a plăcut să cânt, îmi cunosc valoarea, nu e nevoie de compromisuri în carieră şi trebuie să recunosc că nici nu mi-a plăcut de cineva anume. Dacă mi-ar fi plăcut şi m-aş fi îndrăgostit, atunci te gândeşti cum să fie bine. Nu m-a atras nimeni din lumea aceasta”. Totuşi, a avut o cerere în căsătorie. „În spectacole, Octavian Ursulescu, care era prezentator, împărţea bileţele cu întrebări pentru vedete. Am fost cerută în căsătorie de un băiat cu motocicletă şi cască, dar care era crăcănat. N-am acceptat, dar ne-am amuzat foarte tare la un spectacol.”Puţini ştiu însă că interpreta a avut o relaţie cu Şerban Georgescu. Ea a fost prima solistă cunoscută care a fost iubita compozitorului, înainte de Carmen Rădulescu şi de Mădălina Manole. Între Natalia Guberna şi Şerban Georgescu nu a fost o relaţie de durată. Cârcotaşii susţin că Şerban ar fi părăsit-o pe Natalia pentru Carmen Rădulescu, pe care a propulsat-o rapid în lumea muzicii. Deși a fost o interpretă de succes, Natalia a lucrat o perioadă îndelungată la un institut de proiectări, ceea ce a reprezentat principala ei sursă de venit. Apoi, a fost referent artistic la Teatrul Excelsior al lui Ion Lucian, unde a și cântat în spectacolele pentru copii.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro