Nu puține cântărețe de azi provin din Onești, orășelul Nadiei Comăneci. Este vorba, desigur, de Loredana Groza, dar și de Cristina Spătar (cândva „Prințesa R&B” ) sau Alexandra Ungureanu. Carmen Gabriela Rădulescu (născută pe 29 ianuarie 1964) se înscrie și ea în această categorie. A debutat la trei ani, iar Șerban Georgescu i-a oferit mai târziu melodiile care au făcut-o vedetă pe frumoasa cântăreață, însă fericirea nu a durat mult, compozitorul punând ochii pe Mădălina Manole, cu care s-a și căsătorit.

Carmen Rădulescu a apărut prima dată pe scenă când avea trei ani. A fost pregătită de maestrul Titel Popovici. De la 14 ani începe să participe la diferite festivaluri interjudețene de muzică ușoară din orașe precum Oradea, Craiova, Brăila, Suceava etc. În 1979 a participat la cunoscutul concurs TV ,,Steaua fără nume". Deși intrase în cea de-a treia etapă a concursului, acesta s-a întrerupt. În anul 1983 obține Premiul II la secțiunea ,,Interpretare" a Festivalului de muzică ușoară ,,Mamaia 1983" (26-30 august 1983). În 1983 câștigă Premiul I la Festivalul ,,Steaua Litoralului" din Constanța și devine angajată a Teatrului ,,Fantasio" din același oraș. Va activa la Teatrul ,,Fantasio" timp de un an de zile, conform Wikipedia.

În anul 1984, conform aceleiași surse, începe colaborarea cu compozitorul Șerban Georgescu (devenit, peste ani, primul soț al regretatei cântărețe de muzică ușoară Mădălina Manole). Prima colaborare a celor doi a fost la piesa ,,Speranță, dă-mi speranță!", pe versurile poetului Dan Verona. În anul 1985 obține Premiul Tinereții la populara emisiune-concurs ,,Șlagăre în devenire" cu piesa ,,Același vis" (tot de Șerban Georgescu). Tot în acest an piesa ,,Muzica te cheamă" (Șerban Georgescu/Dan Verona) obține Mențiune la Concursul de muzică de dans de la Costinești. Participă la secțiunea ,,Creație" a Festivalului de muzică ușoară ,,Mamaia '85" cu piesa ,,Drumul spre noi" (Șerban Georgescu/Dan Verona). La concursul de muzică ușoară ,,Melodii '85" participă cu piesele ,,Muzica te cheamă" (obținând Premiul Tinereții), ,,O floare de astă vară" și ,,Același vis" (toate pe muzica lui Șerban Georgescu și pe versurile lui Dan Verona).

Cântăreața și compozitorul s-au iubit intens dar, în final, pentru Carmen Rădulescu a fost o mare nefericire. Profesia i-a apropiat atât de mult, încât au devenit parteneri pe toate planurile, însă Carmen nu a trăit Raiul pe Pământ alături de celebrul compozitor, conform Click.ro. Iată ce declara artista în cadrul unei emisiunii „Răi da’ buni”, de la Antena Stars. „Eu şi Mădălina /Manole/ am fost pentru Şerban maşini de făcut bani. Mădălina a fost mai deşteaptă decât mine, a reuşit să pună ceva bani deoparte, eu am plecat din această relaţie doar cu jeanşii de pe mine. Şerban nu făcea nimic gratuit, el investea într-un anumit artist şi voia să câştige imediat. Când veneam obosită din turnee, prima lui întrebare era: «Unde sunt banii? Ai adus banii? Ţi-ai luat pantofi, cât au fost? Ţi-ai luat o bluză, cât a costat?»”, a declarat Carmen. Relaţia lor nu a durat foarte mult, iar în 1988 Şerban era deja cu ochii pe Mădălina Manole. Dezamăgită, în același an, Carmen s-a căsătorit cu Sorin Oprea, fiul faimosului dirijor Paraschiv Oprea, iar pe 22 ianuarie 1989 a dat naștere fiului lor, pe care îl cheamă tot Sorin. Carmen Rădulescu s-a retras câțiva ani din muzică pentru a se dedica familiei. A revenit cu un nou album în 2010, dar, între timp, altele erau tendințele muzicii de la noi...

De-a lungul timpului, solista a avut putere să vorbească şi despre femeia cu care Şerban Georgescu a înlocuit-o, nimeni alta decât Mădălina Manole. În 1994, Mădălina şi Şerban s-au căsătorit, însă în 2002 au divorţat. Iată ce declara Carmen Rădulescu în 2010, la emisiunea lui Mădălin Ionescu, de la Kanal D. „Am avut momente în care mă temeam că o să vină altcineva şi o să îmi ia locul. Am avut perioade în care nu mai aveam succes şi plângeam în casă. Ca să fiu sinceră, am fost fost invidioasă pe Mădălina Manole, pentru că, după ce m-am despărţit de Şerban Georgescu, ea mi-a luat locul. Cu toate acestea nu i-am dorit răul”. De altfel, Carmen a și urcat pe scenă la un concert omagial dedicat fostei rivale.

Nici a doua relație, care a durat mai bine de un deceniu, nu a fost foarte reușită. Carmen Rădulescu a mai povestit că, în timpul mariajului de 11 ani cu Sorin Oprea, fiul dirijorului Paraschiv Oprea, a trăit multe momente neplăcute și pline de tensiune. „Socrii mi-au închis cumva toate porțile pe care eu le deschisesem. Mult timp m-am întrebat de ce nu mă mai cheamă nimeni nicăieri. Voiau să mă țină acasă, să fac sarmale, mămăligă și să cresc copilul. Mă uitam la multe dintre colegele din generația mea, care au putut să le împace pe toate, și copiii, și soțul și profesia. Și mă întrebam de ce eu nu pot (..). Nu doresc niciunei fete care să căsătorește să treacă prin ce am trecut eu și să aibă o astfel de soacră. Nu-mi reproșez nimic, am făcut tot ce era omenește posibil să mă placă”, a povestit Carmen Rădulescu la Antena Stars.

Într-un interviu din 2013 cu Bogdana Tihon Buliga, realizat pentru Formula As, Carmen Rădulescu explica de ce nu a mai existat alt bărbat în viața ei: „Eu şi Sorin /fiul dirijorului și compo­zitoru­lui Paraschiv O­prea/ ne-am despărţit în 1999, însă am rămas buni prieteni, în sensul că avem o relaţie civilizată, poli­ti­coa­să. La mijloc a fost mereu Sori­nuş, băiatul nostru. De ce am rămas sin­gură? Simplu: pentru că mi-am consumat ma­rea iubire. Sorin a fost ma­rea mea iubire, şi du­pă el nu am mai vrut pe nimeni în viaţa mea. Nu este vorba de lipsă de curaj, nici de lipsă de curtenitori. Ba chiar sunt într-o relaţie sentimen­tală, de cinci ani de zile, dar ea nu se va concre­tiza niciodată într-un cer­tificat de căsătorie. Ieşim în oraş, mergem împreună în vacanţe, la film, petrecem clipe foarte frumoase împre­ună, dar atât. În viaţa fie­căruia dintre noi există nişte momente cheie, schimbătoare de destin. La trei ani, când am cân­tat prima dată, viaţa mea a cotit-o fără întoarcere către muzică. Când am iubit, am iubit total. Nu zic că nu e posibil să mai iubesc cu tărie, dar va fi altfel. Deci, rectific: nu sunt singură, ci sunt o femeie necăsătorită, dar fericită, veselă şi mereu cu sufletul deschis”...

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro