Editura INTEGRAL a lansat ediția hardcover  revăzută și adăugită a cărții „Phoenix. Har/Jar”, simultan cu premiera filmului documentar cu același nume pe marile ecrane, care a avut loc pe 20 ianuarie.

Ediția hardcover este disponibilă acum pentru comenzi online pe site-ul editurii www.eIntegral.ro și în curând va putea fi achiziționată din majoritatea librăriilor online și offline din țară.

Tirajul inițial al ediției hardcover ,,Phoenix. Har/Jar” a fost epuizat încă din prima zi. Editura Integral asigură cititorii și fanii fenomenului Phoenix că absolut toate cererile vor fi onorate și că pot comanda în continuare cartea, atât în format clasic (paperback), cât și ediția hardcover.

Prin intermediul proiectului ,,Phoenix. Har/Jar”, toți cei interesați de acest fenomen muzical vor descoperi secrete și mărturii emoționante despre membrii formației care a schimbat destine, devenind un reper cultural important pentru generații întregi.

Ediția hardcover ,,Phoenix. Har/Jar” se remarcă printr-o calitate deosebită, fiind o achiziție valoroasă demnă de tezaurul fiecărei biblioteci personale.

Ediția clasică a cărții „Phoenix. Har/Jar” a fost lansată anul trecut, la Târgul de carte Gaudeamus RADIO ROMÂNIA. La eveniment au participat: Mircea Baniciu, membru al trupei Phoenix, textierul Andrei Ujică, Costel Postolache, directorul Editurii Integral, regizorul Cornel Mihalache, producătorul TV Claudia Nedelcu Duca, Andrei Galiță, cercetător CNSAS, precum şi alţi invitaţi de seamă.

Mircea Baniciu a declarat în exclusivitate pentru Comentator.ro, partener media al proiectului, imediat după lansare:

,,Cartea este un moment…, poate dintre cele mai adevărate, despre Phoenix și despre ce a însemnat cu adevărat ideea aceasta, care continuă să existe și continuă să facă vâlvă.”

Lansarea cărţii „Phoenix. Har/Jar” marchează împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea trupei ce avea să se numească Phoenix şi să scrie istorie în muzica românească.  Cartea este perechea documentarului „Phoenix. Har/Jar”, realizat în exclusivitate de Casa de Producţie a TVR. Filmul și cartea reunesc membrii formației din perioada de dinaintea plecării din 1977 şi punctează momentele importante din cronologia tumultuoasă a trupei, de la primele apariții din 1962 sub numele de „Sfinții”, până în prezent.

Cartea permite cititorilor să afle dintr-o perspectivă profundă întâmplările tainice prin care artiştii trupei au trecut înainte de a pleca din ţară, relaţia cu Securitatea, momentele în care au hotărât să fugă din România şi cum au reuşit s-o facă, dar şi viața pe care au dus-o peste hotare înainte şi după Revoluția din ’89.

Materialul publicat cuprinde interviurile integrale – acoperind peste 30 de ore de filmare – cu 22 de personalități culturale, membri ai formației Phoenix, din perioada 1962-1989, și ai ecosistemului Phoenix, plus 80 de pagini de  inserturi grafice din Arhivele Securității, deținute de CNSAS.

Phoenix Har/Jareste o ,,carte inteligentă” (smartbook™), care face legătura instant între volumul tipărit și mediul online. În paralel cu lectura unei cărți unice, folosind smartphone-ul și o aplicație gratuită de scanare a codurilor QR, puteți vedea – pe telefon sau pe un smartTV – materiale video inedite, care amplifică exponențial conținutul lucrării. Un concept editorial original marca Integral™.

Editura Integral a dedicat formației Phoenix o întreagă colecție, cărțile putând fi comandate online de pe www.eIntegral.ro, cu livrare oriunde în lume.

Afiș Phoenix 42x59 cm

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro