În anii 70, trioul Marius (Țeicu), Olimpia (Panciu) și Mihai (Constantinescu) - lansat de Titus Munteanu - era extrem de popular în România, grație mai ales emisiunilor de televiziune ale lui Alexandru Bocăneț. Mihai Constantinescu (4 ianuarie 1946, București – 29 octombrie 2019, București) a fost un popular cântăreț de muzică ușoară. A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București - ca și Dan Spătaru, de altfel! - în anul 1973. În anul 1972, termină și Școala Populară de Artă, clasa Florica Orăscu. Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 intră în grupul Mondial. În această perioadă încep să-i apară primele piese. Lansează, de pildă, piesa «Păpușa».

Mihai Constantinescu mai cânta cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele înregistrări sunt făcute - la solicitarea lui Titus Munteanu - din repertoriul francez. Titus Munteanu îl remarcă la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu. 
Mihai Constantinescu a făcut parte inițial din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu și Marius Țeicu. În anul 1999 editează în format single «Iubiți și câinii vagabonzi» În anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu.

A efectuat turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, în SUA și în câteva state din vestul Europei. În 2002, luna mai, primește Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare «O zi printre stele» din partea Ministerului Culturii și Cultelor. În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România îi editează un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate vreme de trei decenii. În anul 1975, a obținut, în calitate de compozitor, Premiul al III-lea la Festivalul Șlagărelor de la Dresda cu piesa «Am visat» interpretată de Corina Chiriac. În anul 1981, obține Premiul I la emisiunea-concurs «Șlagăre în devenire» cu piesa «I.E.F.S., ura!».

Mai tânără cu 24 de ani, cântăreața Simona Secrier, ultima parteneră și fosta soție a lui Mihai Constantinescu, are amintiri nostalgice legate de cel pe care l-a iubit. „Cu Mihai eram tot timpul în turnee. Știți bine că Mihai iubea copiii și îi venera, chiar dacă el nu a avut copii. Era o bucurie pentru noi să mergem să le bucurăm sufletele, să ne jucăm împreună cu ei. În pandemie nu aș fi avut cum să cânt, și nici emoțional nu aveam cum, nu puteam. Ar fi fost prea repede după ce a plecat el… și mi-ar fi dat lacrimile”, a declarat, pentru fanatik.ro, Simona Secrier.

Simona Secrier a declarat că l-a visat pe regretatul artist de două ori în primul an. Văduva lui Mihai Constantinescu a spus că, de fiecare dată, artistul a repetat gestul de a se închina, așa cum făcea și în fața publicului, la finalul interpretării unui melodii. După dispariția lui Mihai Constantinescu, Simona a mers zilnic, o perioadă, la locul lui de veci. „L-am visat de două ori în primul an, după ce s-a stins. Era în lumină și m-am bucurat. Știu că este bine. Se înclina cum se înclina în fața publicului, după ce termina de interpretat o melodie”, a mai spus Simona Secrier.

Simona Secrier și Mihai Constantinescu și-au trăit povestea de dragoste departe de ochii presei și ai curioșilor preț de mai bine de 20 de ani. Abia în 2017, la insistența cântărețului, cei doi au hotărât să își oficializeze relația. Tot în același an, Simona Secrier și Mihai Constantinescu au ajuns și în fața altarului. Cei doi artiști şi-au jurat iubire şi credinţă în fața lui Dumnezeu, fără ca cineva să afle, în afară de apropiații lor.
Simona Secrier este, la rândul ei, artistă, interpretând melodii etno-dance. Soția lui Mihai Constantinescu a făcut parte din trupa Etno, împreună cu Radu Ile și Silvia Stanciu, alături de care a scos două albume. După trei ani în trupa Etno, Simona a ales să se concentreze asupra unei cariere solo. Așa l-a cunoscut pe Mihai, care a ajutat-o să scoată un album solo și care i-a devenit protector foarte repede.

Relația lor a evoluat foarte frumos, iar în 2017 artiștii s-au căsătorit, evenimentul fiind unul discret. „Nu a știut nici vântul, nici pământul. Am avut câțiva invitaţi. Ne-am simțit foarte bine. Le mulțumim nașilor că au fost foarte discreți. Nu îmi place să port verighetă. Nunta nu e făcută nici ieri, nici alaltăieri, dar e făcută”, a dezvăluit Mihai Constantinescu într-o emisiune TV. Deși pe cei doi îi despărțea o diferență de vârstă de 24 de ani, s-au înțeles mereu foarte bine, iar artistul a vorbit frumos despre soția sa în numeroase rânduri. „Relația noastră este frumoasă, bazată pe foarte multă înțelepciune și înțelegere. Când fluturașii încep să zboare și vin mai rar, rămâne prietenia. Simona e o ființă blândă, e ca un fel de catalizator, tot timpul e mai moale. Eu aș vrea să fie mai acidă”, spunea Constantinescu.

Anterior, cântărețul a trecut și prin alte povești de iubire mistuitoare. „Poţi iubi de mai multe ori în viaţă, poţi să iubeşti în acelaşi timp două persoane… Cine crede că poate impune reguli e nebun. Dar am iubit de mai multe ori profund şi sunt foarte fericit pentru asta, chiar dacă am şi suferit mult. După fiecare iubire specială am suferit. Nu contează, nu se poate iubire fără suferinţă, exclus. Nici n-ar fi frumoasă iubirea dacă n-ai suferi“, credea cântăreţul, potrivit unui interviu din revista Tango.

El s-a căsătorit pentru prima dată cu Mihaela Constantinescu, pe care a cunoscut-o la o nuntă, după cum a povestit într-un interviu din 2010. „Am trăit o iubire ca-n poveşti, sinceră şi pasională, nu ne doream altceva decât să fim împreună. Şi eram. Mergeam cu el la toate spectacolele, în turnee, eram nedespărţiţi. Dacă mergeam la cuşetă, ne înghesuiam în acelaşi pat doar ca să fim mai aproape. M-a iubit mult şi a demonstrat-o în cele mai speciale moduri“, mărturisea Mihaela Constantinescu.

Ea a povestit şi că mariajul lor s-a „şubrezit“ din cauza „escapadelor“ cântăreţului cu Anastasia Lazariuc. „Micile lui escapade au şubrezit relaţia noastră. În clipa în care iubeşti şi te simti iubit, toată lumea e a ta. Singurul regret este că nu am avut niciodată curajul să am un copil. La început am amânat pentru că amândoi aveam proiecte profesionale şi apoi au trecut anii, relatia noastră s-a răcit (…). Începusem să-l înţeleg şi să-l accept aşa cum era, totul creştea frumos, dar a fost distrus de nimeni alta decât Anastasia Lazariuc. Ea a pus capăt familiei noastre, iubirii noastre, visurilor noastre“.

Cei doi au divorţat în 2003, însă au rămas apropiaţi până la finalul vieţii artistului. „Iubirea înseamnă să-l respecţi pe cel care ţi-a fost alături şi dincolo de povestea care s-a încheiat, indiferent cum s-a încheiat ea. Sunt şi cazuri în care oamenii rămân prieteni, asta este extraordinar. E şi cazul meu şi al Mihaelei, şi mi se pare un lucru normal. Am avut o relaţie lungă şi un început foarte frumos. Dacă nu putem respecta asta, înseamnă că nu mai ştim de noi“, spunea artistul în acelaşi interviu.

Anastasia Lazariuc şi Mihai Constantinescu au format mulţi ani un cuplu de succes în muzica românească, după ce s-au cunoscut în anul 1988 la Chişinău. Chimia dintre cei doi era vizibilă pe scenă, astfel că mulţi au bănuit că între ei era mai mult decât o simplă relaţie profesională. Au reuşit să-şi ţină povestea de iubire departe de ochii lumii până în 2012.

„Mi-a cântat la chitară, dar nu m-a impresionat deloc. Eu eram după un divorţ, eram într-o pasă proastă şi nu-mi ardea mie de relaţii (...). Nu m-a impresionat absolut deloc ca bărbat la început. În timp, m-a impresionat cu sufletul lui, m-a captat cu felul lui de a fi, cu modul în care s-a comportat cu mine. Îmi plăcea cum ne potriveam în scenă, nu neapărat cu modul în care arată“,declara Anastasia Lazariuc în 2012.

Ea a precizat că motivele rupturii au avut legătură şi cu viaţa profesională: „Ne-am despărţit de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni. Eu nu mai eram de acord cu piesele pe care mi le compunea, el nu mai era receptiv la dorinţele mele. Neînţelegerile muzicale, dar şi anumite probleme interne au făcut ca noi să ne despărţim. Pur şi simplu obosisem. Ne cicăleam din orice. Niciodată nu am vrut să mă mărit cu Mihai Constantinescu. Nu s-a pus niciodată problema să mă ceară de nevastă, el avea familie“.

„Poate că Anastasia îşi dorea o căsătorie, pentru mine nu s-a pus problema. A fost o relaţie foarte frumoasă, în schimb“, spunea, la rândul său Mihai Constantinescu.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro