Carmen Movileanu a fost o crainică de televiziune extrem de iubită de publicul de acum câteva decenii. Cu o voce caldă, cu o prezență plăcută, cu o dicție impecabilă, era considerată una dintre cele mai frumoase crainice TVR de după Revoluție. Puțini își mai amintesc că ea a preluat ștafeta de la Sanda Țăranu și Cristiana Bota, în anul 1990. Înainte de a apărea pe sticlă, Carmen Movileanu a lucrat în redacțiile Economică și de Știință și era una dintre vocile „Teleenciclopedia”.Ulterior, pe postul TVR, aceasta a produs emisiunea „Ieri, azi și mâine”, prezentată de Corina Dănilă. Într-un final, Carmen a ieșit la pensie în anul 2018, la vârsta de 62 de ani. După ce tatăl său a murit, vedeta a avut grijă de mama sa. După ieșirea la pensie, aceasta a rămas colaboratoare a emisiunii Teleenciclopedia. Din cauza programului său complicat, aceasta a fost singura colaborare pe care și-o putea permite la acea vreme...Pe 17 octombrie 2022, a împlinit frumoasa vârstă de 65 de ani.

Carmen Movileanu a debutat în televiziune la vârsta de 20 de ani. Televiziunea a fost prima dragoste a ei. „Eu, fiind din interior știam ce înseamnă crainic. Care sunt cerințele, rigorile, programul și, sincer, nu credeam că-mi va fi atât de ușor. Dar îi știam pe oamenii din emisie, ei mă știau pe mine de la lecturile Teleenciclopediei, pe care, nu de puține ori, le făcusem în direct, chiar din studioul crainicelor. La prima apariție m-a prezentat Sanda Țăranu și, după două anunțuri, pe care le-am făcut împreună, m-a lăsat singură. Mi-a urmărit toate aparițiile timp de o lună. Mă suna în fiecare seară și-mi spunea ce trebuie corectat. Într-o seară nu m-a sunat și, temătoare, am sunat-o eu. Cu vocea ei caldă și extrem de sinceră și prietenoasă mi-a spus: „E foarte bine, gata cu observațiile, păstrează zâmbetul, emoția, eleganța și continuă să faci echipă cu toată lumea. Citește mult, pregătește-ți aparițiile și sigur te vei bucura de succes’’. Unii știu ce a urmat, alții au uitat și foarte mulți nu știu nimic. Acum pot spune că a fost cea mai frumoasă perioadă din cariera mea”, a povestit Carmen Movileanu într-un interviu.

După ce a ieșit la pensie, a rămas în relații bune cu toți colaboratorii săi. Încă de la început, crainica TVR și-a însușit spiritul televiziunii, dar și curajul și nebunia fără de care nu putea supraviețui în această industrie. Cariera sa de crainică s-a sfârșit însă brusc. „M-am dus în studioul de emisie și acolo am constatat că, pe desfășurătorul zilei, nu mai figura niciun anunț de crainică. Am crezut că era o eroare, așa că am sunat la Stoica Meteleanu, «tăticul» crainicelor, și-am întrebat unde sunt anunțurile. Iar el mi-a răspuns: «Am văzut și eu că lipsesc, am sunat la Programe și mi s-a spus că, de azi, crainicele nu mai există pentru Televiziunea Română»”, a povestit Carmen Movileanu. După pensionare, pe Carmen Movileanu a mai apărut la TVR în 2021, în seria de minidocumentare 2X65, realizate de Televiziunea Română împreună cu Comisia Națională a României pentru UNESCO (CNR UNESCO).

Soțul lui Carmen, Bogdan Movileanu, a fost director de imagine. Cei doi s-au căsătorit în anul 1981 și au împreună o fiică, Maria Movileanu. Cu toate că era un om extrem de rafinat, acesta avea un viciu care a pus capăt căsniciei. Când au divorțat, copilul avea doar un an și opt luni. Deși o iubea, bărbatul i-a spus că nu îi poate promite că se va lăsa de băutură, deoarece îi era practic imposibil să facă această schimbare în viața sa. Cu toate că era conștient că băutura îi face rău, Bogdan Movileanu nu a renunțat la viciul său, iar în final acesta i-a adus sfârșitul, pe când Carmen avea doar 30 de ani...

„Nu era niciodată agresiv, violent, era sensibil, un artist în adevăratul sens al cuvântului, l-a iubit și l-a stimat toata lumea, dar din nefericire, nimeni nu l-a putut ajuta să iasă din starea aceea”, își amintește Carmen Movileanu. Chiar și după ce au divorțat, cei doi au rămas în relații bune, de dragul profesiei și al copilului. De înmormântare s-a ocupat însăși vedeta, împreună cu mama sa. Carmen a fost foarte afectată de soarta soțului său, iar acest lucru i-a afectat performanțele de la serviciu. După divorț, Carmen Movileanu a mai avut o relație de scurtă durată, dar care i-a provocat doar suferință atât ei, cât și fiicei sale.

Acum se poate bucura și mai mult de rolul de bunică, pentru că fiica ei, Maria, i-a dăruit un nepoțel superb. Este fiul pe care Maria îl are din mariajul cu Gabriel Coveșeanu (Cove), de care - repetând oarecum destinul mamei sale - a divorțat în 2010. Fosta soacră a lui Cove mai are un nume celebru în familie, actrița Alexandra Dinu fiind nepoata ei.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro