Costel Postolache, Director General Editura Integral, alături de David Unger, autorul cărții ,,Manipulator", au prezentat romanul la Sharjah International Book Fair Publishers Conference, în Dubai. Cartea este disponibilă pe www.eIntegral.ro. Evenimentul Sharjah International Book Fair Publishers Conference s-a desfășurat la Dubai în perioada 30 octombrie - 1 noiembrie. România a fost reprezentată anul trecut exclusiv de Editura Integral. Anul acesta, alături de Editura Integral au fost prezente la eveniment Editura Litera și Editura Trei.

Romancierul guatemalez David Unger a fost distins cu Premiul Național de Literatură Miguel Ángel Asturias în 2014, deși scrie exclusiv în limba engleză. Este autorul romanelor ,,Prețul evadării" și ,,Viața la tropicele blestemate". Nuvelele și eseurile sale au apărut în Words Without Borders, Guernica, KGBBarLit și Playboy Mexico. A tradus paisprezece cărți din spaniolă în engleză. Locuiește în Brooklyn, New York.

Noul roman lansat la Editura Integral ,,Manipulator" este atât povestea de dragoste dintre Guillermo Rosensweig și Maryam Khalil, cât și o explorare a corupției și a impunității în Guatemala.

David Unger: ,,Intenția mea nu a fost să scriu un thriller captivant, ci să dezvălui mecanismul intern al corupției care poate exista și există în Guatemala și în care prosperă diverși maeștri de păpuși, care se transformă.

Am vrut ca și cititorii să se identifice cu protagoniștii, dar, în același timp, să le ofer lecturi și interpretări variate a ceea ce pare să se întâmple.

Dar, mai presus de toate, am vrut să scriu o poveste bună, plauzibilă, care să încorporeze răsturnări de situație neașteptate, lăsându-i pe cititori mai bine informați despre ei înșiși și despre complexitatea socială și culturală a unei țări care nu este atât de diferită, în multe privințe, de Statele Unite."

Mesajul lui David Unger, autorul cărții ,,Manipulator", pentru cititori:

 

Romanul ,,Manipulator" se bazează pe povestea bizară din viața reală a lui Rodrigo Rosenberg, un avocat guatemalez care, în 2009, și-a plănuit propriul asasinat după ce a lăsat în urmă o înregistrare video în care îl acuza pe președintele guatemalez Álvaro Colom de uciderea sa. (În aprilie 2011, New Yorker a publicat un articol de David Grann despre Rosenberg, care a fost luat în considerare de Matt Damon pentru debutul său regizoral). Aceasta este o descriere fascinantă a Guatemalei din zilele noastre și a realității corupte, criminale și amenințătoare care pune stăpânire pe societatea sa.

romanul Manipulator

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro