MINUTUL DE HOLLYWOOD cu Tudor Petruț

N-am realizat atunci, plini de tinerețe și de vise, că totuși eram pe același platou de filmare cu Tamara Buciucean- Botez și Ion Caramitru și Silviu Stănculescu și alți mari actori ai ecranului românesc. Cu oarecare obrăznicie, după ce ne-au îmbrățișat – pe unii dintre noi ne cunoșteau de copii – am apucat să-i numim pe profesorii noștri din film “tanti Tama” și “nenea Pino”.

Cu grație și modestie ne-au adoptat și în decenii care au trecut ca vântul le-am respectat prietenia și grija aproape părintească. Nenea Pino ne-a fost un mentor. L-am privit cu stupoare modelând personaje. A știut mereu, cu calm și tact, să domolească nebunia tinerească din vremea “Liceeni”-lor.

Ne-a învățat din tainele meseriei, mai mult ca o rudă mai îndepărtată decât ca un pedagog sever, cu înțelepciune dar și cu umor. Ne-a povestit despre viață ca un părinte, ajutându-ne să trecem prin crizele juneții și să știm cum să trecem prin viață cu seriozitate dar și cu zâmbetul pe buze.

Nenea Pino a fost mereu pozitiv. Așa a încercat să ne dăscălească și pe noi. Filmând “Liceenii” a fost nu numai o experiență artistică pentru învățăceii actori de atunci dar și o experiență de viață. De maturizare. Sub privirea domoală a lui nenea Pino. L-am revăzut după mulți ani când a venit în vizită în Los Angeles.

Era vacanță și băieții mei Ștefan și Alexandru erau la mine. I-am făcut surpriza să-i prezint băieții. Pe Alexandru îl știa numai în căruciorul de bebeluș. Vazandu-i cum au crescut și mândru de mine, a scurs o lacrimă. Le-a strâns mâna cu vigoare și le-a spun simplu “eu sunt nenea Pino”. Cortina a căzut, luminile s-au stins. Spiritul a rămas ascuns în toate colțurile scenei, pe-acolo pentru eternitate. Cale lină, Ion Caramitru!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro