Corina Chiriac nu a fost niciodată o vedetă convențională, care să se supună canoanelor sociale rigide, dimpotrivă! Viața sentimentală a marii artiste dovedește asta cu prisosință. Un celebru dar capricios fotbalist, un toboșar de geniu dar și idolul femeilor din altă țară se numără printre faimoșii iubiți ai talentatei noastre vedete...

Corina Chiriac s-a născut pe 26 octombrie 1949 la București, într-o familie de prestigioși muzicieni. Tatăl său, compozitorul Mircea Chiriac (1919–1994), a fost profesor la Conservatorul Ciprian Porumbescu din București. Mama sa, Elisabeta Chiriac (1920-2002), a fost profesoară de pian la același Conservator. (Dar cel mai celebru personaj cu acest nume, contrar unor păreri, nu era străbunicul ei! Era doar o coincidență de nume cu Dimitrie G. Kiriac, faimos compozitor, muzicolog și folclorist român, care a trăit în perioada 1866-1928.)

Copil fiind, studiază pianul la început cu mama sa. Ajungându-se la concluzia ca ar fi mai studioasă cu o profesoară străină, s-a apelat la o prietenă a familiei, pianista Rodica Suțu, una din ultimele descendente ale familiei domnitoare Suțu. Nu a putut să învețe pianul prea mult deoarece degetele mici de la fiecare mână erau prea scurte pentru atingerea corectă a octavelor. În anul 1955 se înscrie la Școala de muzică Nr.1, din București,unde studiază vioara timp de șase ani, având ca profesor, pe George Manoliu, cu asistenții Petre Munteanu și Ilarion Ionescu – Galați, dirijor și muzician. Cursurile liceale le-a făcutut la Liceul Special de Muzică nr.1 din București, clasele de vioară.

În 1965 debutează la Casa de cultură a studenților „Grigore Preoteasa” din București, în cadrul concursului „Debuturi”. Câștigă premiul de popularitate al celui mai tânăr concurent cu două compoziții proprii și melodia „Pe Valea Prahovei” de George Grigoriu.

În 1967, după ce termină liceul, este admisă ca studentă la IATC „I.L. Caragiale” (actualul ATF) din București, clasa actorie Constantin Moruzan – Mihai Mereuță. A mai studiat și cu regizorul Mony Gellerter. A fost colegă de generație cu George Mihăiță, Florin Zamfirescu, Gelu Colceag, Tamara Crețulescu, Mihaela Arsenescu, Mircea Diaconu, Carmen Maria Struja, Ștefan Velniciuc. Studentă fiind, debutează la Teatrul de Comedie din București, cu un rol secundar în piesa „Sfântul” de Eugen Barbu, în regia Sandei Manu.

În martie 1970 intră în concursul TV „Steaua fără nume”, unde parcurge toate etapele și obține din partea juriului condus de maestrul Octav Enigărescu nota maximă, 10 și consacrarea în fața publicului român după o serie de dezbateri furtunoase cu prezentatorul emisiunii, Dan Deșliu. În martie 1971 reprezintă România la a IV-a ediție a Festivalului Internațional „Cerbul de aur” de la Brașov, unde obține din partea juriului internațional „Cerbul de bronz”, intrepretând melodiile „Inimă nu fi de piatră” (Edmond Deda) și „Va veni o clipă” (Paul Urmuzescu).

În 1972 lansează primele ei șlagăre - „Opriți timpul” și „Banii n-aduc fericirea”. În paralel, termină cursurile IATC și este repartizată la Teatrul de Stat din Oradea. Interpretează rolul principal feminin din filmul „Aventuri la Marea Neagră” în regia lui Savel Stiopul, alături de Florin Piersic. Apare și în filmul „Cu mâinile curate” regizat de Sergiu Nicolaescu. În acest moment, deja este o vedetă națională, statut pe care și-l păstrează de cinci decenii, perioadă în care cariera ei a fost una remarcabilă.

O femeie de o frumusețe aparte, neconvențională, Corina Chiriac a avut și un șir de iubiți celebri. În tinerețe, a avut o aventură cu seducătorul dar instabilul fotbalist Alexandru Boc (...obișnuit, însă, să alerge din floare-n floare!), apoi a trăit o poveste nebună de iubire cu bateristul Ovidiu Lipan-Țăndărică și era gata-gata să se mărite cu cel mai mare cântăreț din Cehoslovacia – Karel Gott.

„Cu Corina Chiriac am fost împreună trei luni... Țin minte că am fost la Mânăstirea Dintr-un Lemn. Avea acolo o casă părintească, dar noi n-am luat în calcul că în duminica aia era sărbătoare mare. Și când au aflat ăștia din sat că era Corina acolo, veniseră o sută de persoane la poartă! Ne-am suit în mașină și-am plecat... A fost o chestie scurtă cu ea... Am avut, în schimb, două relații mai lungi, cu cea mai frumoasă handbalistă și cu cea mai frumoasă voleibalistă. N-am finalizat pentru că ambele voiau copii, iar eu nu mai voiam. Aveam deja unul. De-atunci nu m-a tentat să mă recăsătoresc", a mărturisit Sandu Boc, care nu rata nicio femeie frumoasă care-i ieșea în cale. „N-aveți voi hârtie câte povești am eu! Mergeam cu Dinamo la un spectacol la «Tănase». Acolo era una dintre cele mai frumoase balerine, Nuți Renea. Eram cu Cornel Dinu în primul rând și-mi zice: «-Hai să te văd dacă ești tare! Poți să pui mâna p-asta?». Cine crezi că era? Prietena lui Jean Maurer / fiul fostului prim-ministru comunist Ion Gheorghe Maurer/", a povestit Boc. „Am dat atacul! Și am prins-o când dansa într-o seară la Melody și m-am dus după aceea la cabină cu un buchet de flori. «-Știi filmele alea cu cowboy când vine unul cu două pistoale? Așa am venit eu după tine!». I-a plăcut, dar eu nu știam ce urmează... Eu nu știam că e combinată. Stătea într-o garsonieră deasupra la Nottara, foarte aproape de Melody. Ne-am dus acolo și ne-a prins Jean în casă... Mi-a zis direct: «-Dacă nu erai Sandu Boc, te terminam! Așa, să fii sănătos!». A închis ușa și-a plecat!", a dezvăluit fostul fotbalist la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu".

În anii 70, artista era renumită pentru „cele mai frumoase picioare din București". Dragostea cu năbădăi dintre Corina și Ovidiu Lipan, zis „Țăndărică”, era cunoscută de toată lumea mondenă a Capitalei. Relația lor s-a încheiat în iunie 1977, când Țăndărică a fugit din țară împreună cu colegii din trupa Phoenix. Cu câțiva ani în urmă, cântăreața a luat foc atunci când toboșarul a recunoscut în mass-media cum s-a iubit cu aceasta pe un balcon, martor fiind un zidar(!). Cei doi au fost împreună timp de patru ani.

Corina Chiriac l-a cunoscut, apoi, pe Karel Gott la un festival muzical din Cehoslovacia, iar la scurt timp cei doi formau deja un cuplu. Cu el, artista a fost chiar la un pas de căsătorie și a făcut mult timp naveta în, țara natală a iubitului ei, atât pentru concerte, cât și pentru întâlniri romantice. Nu a fost să fie însă, mulți speculând că la originea rupturii s-ar fi aflat oficialii comuniști de la București, care nu agreau ideea acestei combinații explozive de temperamente și se temeau că artista ar fi putut părăsi țara definitiv. În 1983, autoritățile de la București efectiv i-au confiscat pașaportul, împiedicând-o astfel să mai meargă la Praga...

Karel Gott a murit la vârsta de 80 de ani, după ce în ultima perioadă s-a luptat cu o boală cruntă, leucemia. El s-a făcut remarcat în anul 1968, când a reprezentat Austria la Eurovision. De-a lungul timpului el a lansat peste 100 de albume și a vândut milioane de discuri în întreaga lume. Karel Gott nu a tânjit prea mult după statutul de bărbat însurat. Acesta s-a căsătorit cu mama copiilor săi abia în anul 2008, la vârsta de 69 de ani.

Corina Chiriac a ajuns totuși în fața altarului mult mai târziu, în Statele Unite, în 1993, cu un un bărbat mult mai tânăr decât ea (avea 11 ani mai puțin!), omul de afaceri Virgil Anastasiu. Mariajul a durat însă numai patru ani, cei doi divorțând în 1997.

Virgil Anastasiu a avut un parcurs fulminant în lumea afacerilor. În 1986, pentru a scăpa de regimul comunist, a fugit în SUA, acolo unde a ajuns să conducă mai multe companii. A revenit la un moment dat în România și a dezvoltat noi afaceri. Vestea morții lui – pe 22 iulie 2019 - a căzut ca un trăsnet asupra celor care-l cunoșteau și care-l știau liniștit acolo unde se retrăsese de câțiva ani, la Gura Râului, lângă Sibiu. Corina Chiriac și Virgil Anastasiu s-au cunoscut în America, la un restaurant românesc și s-au căsătorit în Las Vegas. „În America am stat câţiva ani, am lucrat ca agent imobiliar, câştigam cât să o duc bine, nu neapărat foarte bine. Acolo m-am şi măritat cu Virgil, care se născuse în Constanţa. Ne-am întors în România când am aflat că părinţii noştri s-au îmbolnăvit”, a povestit solista. Cei doi au fost căsătoriţi în perioada aprilie 1993 – iunie 1997. În 2010, Virgil Anastasiu spunea despre Corina Chriac: „Era soţia perfectă. Cuminte, casnică, avea grijă de gospodărie, făcea curat, mă aştepta cu mâncare. Sunt mândru că am fost singurul soţ al Corinei Chiriac”. Acesta a dat și detalii despre prima lor întâlnire: "Am invitat-o să danseze cu mine dar m-am adresat la persoana a II-a. Ea a ridicat din sprânceană şi a trebuit să-mi corectez comportamentul pentru a mă adapta cerinţelor ei de protocol ca să reuşesc să construiesc o relaţie. M-am îndrăgostit pentru că arăta bine, era inconfundabilă, era Corina. O iubeam pe Corina, eram mândru dar sigur că nu asta era neapărat cartea de vizită cu care doream eu să mă prezint. Eram un specialist în cu totul alt domeniu, nu doar soţ al Corinei. Ne-am trezit într-o dimineaţă şi am descoperit că deşi ţinem enorm unul la celălalt, nici unul nu reprezentam idealul pentru celălalt. Corina îşi dorea probabil un bărbat care să-i acorde mai multă atenţie, care să aibă un program mai redus. Iar eu îmi doream o soţie care să participe mai activ la viaţa mea mondenă. N-am părăsit-o pentru o femeie mai tânără, aşa cum au spus gurile rele".

Artista a povestit, într-un interviu, motivul pentru care a ajuns la divorţ: „Bărbaţii suferă de nevoia absolută de putere. Unul dintre motivele pentru care m-am căsătorit târziu şi am divorţat repede a fost şi acela de a nu intra la un fals stăpân. De a nu mă lăsa de bunăvoie la dispoziţia unui bărbat care-şi varsă frustrările personale sau profesionale pe mine. De a nu fi minţită, cu o gelozie jucată, pentru a fi manipulată în cele mai nevinovate intenţii de a trăi civilizat!”.

Lara Bobescu

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro