Nu ştiu cum de i-a trecut prin cap sau prin ce complexitate a imaginaţiei un scenarist american a creat un personaj pentru un serial de comedie originar dintr-o zonă despre care americanii nu ştiu prea multe, Moldova. Prima dată când am citit scenele pentru proba de filmare am fost chiar uimit cât de coerent (şi cu umor) a fost creat personajul, într-o lume creativă care e de multe ori bazată pe şabloane.

Apoi am aflat că unul dintre creatorii serialului care este şi vedeta distribuţiei, Kal Penn, a filmat în România, s-a îndrăgostit de manele şi s-a distrat la glumele… cu moldoveni! Deci aşa s-a născut “Drazen Barbu”, simpaticul moldovean din serialul “Sunnyside” care a rulat timp de un sezon pe canalul NBC.

M-am bucurat evident când mi-a fost oferit rolul, pentru că nu am mai fost într-un sitcom şi am ştiut că o să fie o experienţă inedită. Pentru că fiind vorba de comedie, şi fiind într-o distribuţie cu mulţi actori tineri care sunt şi comici în show-uri live, am avut parte de o voie bună ieşită din comun la filmări. Ceea ce, sper, s-a resimţit din plin şi în hohotele de râs ale telespectatorilor. “Sunnyside” a fost unul dintre acele rare seriale cu o distribuție diversă şi pestriţă, şi cu o echipă creativă multiculturală, parte a unui val de schimbări care permeaza industria de divertisment. Şi mi-a crescut inima când în această varietate de caractere a fost inclusă şi soţia personajului, o moldoveancă hotărâtă, interpretată de actriţă de origine română Geannina Toaxen. Am fost primul cuplu de actori de origine română în roluri principale într-un serial de comedie american! Un succes pentru grupul de RoHo #RomaniansInHollywood, care s-a extins în ultimul timp şi are un real entuziasm de a crea şi a se impune artistic.

După ce primul sezon “Sunnyside” a fost difuzat, a sosit pandemia. Industria de film şi televiziune a foat puternic afectată, s-au piedut finanţări şi multe seriale au ieşit din producţie. Din păcate, “Sunnyside” a fost unul dintre ele. Asta nu înseamnă că telespectatorii nu pot să-l urmărească în spaţiul digital pentru că serialul este streaming pe platforma PEACOCK a concernului NBC Universal, lansată de curând. Vizionare plăcută!

Roho0311 comentator
Tudor Petruț

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro