După ce a provocat retragerea de pe lista de candidați la alegerile europarlamentare a mamei sale, primărița Elena Lasconi de la Câmpulung Muscel, Oana Lasconi face un pas înapoi: „Aș vrea să spun că regret felul în care am făcut declarația de sâmbătă. Nu ar fi trebuit să mă arunc cu capul înainte și să fac declarații când emoția era la maxim. Asta e clar. Regret felul în care am făcut-o, regret momentul în care am făcut-o. Ar fi trebuit să fiu mai diplomată și este o lecție destul de dură pentru mine. Dar o lecție pe care vă jur c-am învățat-o”.

Un sondaj INSCOP o credita, înaintea acestui episod, pe fosta crainică de la PRO TV cu 10% șanse chiar la alegerile prezidențiale de anul viitor! Apoi, a venit reacția violentă a fiicei sale, dar a apărut și o fotografie cu cartea de identitate a Elenei Lasconi, pe versoul căreia nu apărea șrampila corespunzătoare participării sale la controversatul Referendum pentru Familia Tradițională din 2018.

De asemenea, acum, Oana Lasconi neagă că, prin acțiunile sale și-ar pregăti intrarea în politică: „Unii au spus că am folosit asta drept rampă de lansare politică. Permiteți-mi să vă liniștesc, politica din România este mult prea struțo-cămilă ca să am eu ce să caut în ea. Din punct de vedere ideologic, mi se pare un haos. Dar ce-mi doresc din toată inima să fac este să îmi susțin comunitatea. (...) Asta e ce vreau. Îmi doresc să oprim acest scandal. Să-l încheiem și să pornim un dialog. Haideți să fim mai buni și mai toleranți astăzi, să ne respectăm, dar vă rog din toată inima să înțelegeți că o părere nu poate fi sinonimă c-un vot pentru îngrădirea unor drepturi. E foarte important să putem să pornim dintr-o zonă comună. Părerile sunt cu totul altceva. Haideți să ne respectăm astăzi și să începem să visăm la o Românie mai bună, din toate punctele de vedere. La oameni mai fericiți, la un trai mai bun. Haideți să pornim un dialog", a spus Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi, pe Instagram.

Cristian Tudor Popescu s-a pronunțat și el asupra acestui caz și a tras concluzie că la mijloc ar fi fost vorba de o strategie electorală a celor două Lasconi - mamă și fiică. „Dacă se ducea să dea examenul la UNATC cu jocul ăsta, parcă îi și văd pe actorii buni care sunt profesori acolo ar fi izbucnit în râs la genul ăsta de actorie”, a spus Cristian Tudor Popescu, precizând că „așchia nu sare departe de trunchi”, referindu-se la regia pusă la cale anterior de mama ei. Totodată, gazetarul precizează că este convins că Elena Lasconi nu a votat la referendumul din 2018, deoarece știa că fiica sa face parte din comunitatea dezavuată de respectivul referendum.

Elena Lasconi a făcut și ea unele precizări, după ce s-a retras de pe lista pentru Parlamentul European: „Cred în drepturile omului și în valorile europene la fel ca echipa din care fac parte. Ne diferențiază însă nuanțele. Eu nu mă agăț de funcții și liste. Pur și simplu muncesc cu drag pentru țara pe care o iubesc, pentru câmpulungeni, pentru România pe care ne-o dorim cu toții. Voi continua să fiu sinceră, asumată și autentică”.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro